PRAVILNIK FORUMA!

Go down

PRAVILNIK FORUMA!

Post  Admin on Tue Dec 15, 2009 3:22 am

Svim postovanim clanovima kao i onima koji jos nisu registrovani!

Ovaj forum osnovan je 15.decembra 2009 godine.


PRAVILA:

1. Postovanje misljenja drugih korisnika bez obzira da li se sa njima slazu ili ne.

2.Bez provokacija kojima je cilj podsticanje svadje.

3. Bilo kakve politicke, religijske, nacionalne ili rasne primedbe, rasprave i prepirke NAJSTROZIJE su zabranjene i rezultirace prvo upozorenjem, a onda i iskljucenjem sa foruma.

4.Da svoje komentare pisu jasno, da ne skrecu sa teme i ne salju BESMISLENE poruke samo radi nabijanja postova. Nekvalitetni postovi, koji nemaju jasan sadrzaj tipa ( 'Jest', 'Svakako', 'Slažem se', 'Potpisujem', 'Super', 'Da', 'Ne'...' i sl.), i koji sadrze samo EMOTIKONE (smajlije) ili druge rijeci bez znacenja koje nemaju veze sa temom i ne doprinose diskusiji bice IZBRISANI

5. Da svoja pitanja i komentare postavljaju u odgovarajucoj temi. Poruke koje ne odgovaraju sadrzaju teme, bice IZBRISANE, ili eventualno prebacene u drugi topic.

6. Da istu poruku ne salju vise puta u istoj, ili u razlicitim temama i forumima.

7. Da ne koriste Caps Lock u svojim postovima tj. pisanje VELIKIM slovima. Ako pisete poruku sa ukljucenim Caps Lockom, na druge ostavljate dojam kao da se DERETE na njih, u "web zargonu" velika slova oznacavaju agresiju i poviseni ton. Koristite opciju bold kad nesto zelite da naglasite.

8. Da ne postavljaju avatare i potpise (signature) koji su ponizavajuceg, erotskog, politickog/vojnog karaktera kao ni druge za koje administracija smatra uvrjedljivim. U potpisu (signature) se ne smiju stavljati baneri ili linkovi ka drugim sajtovima. Korisnike s takvim avatarima ili potpisima ce administrator / moderator upozoriti da se isti uklone a ako korisnik to ne ucini - ucinice administrator/moderator

9. Ne repliciraju na odluke moderatora na temi, kada moderator da neki komentar, opomenu, edituje post ili donese neku odluku u vezi sa temom ili nekim ucesnikom u diskusiji. Sve replike, sugestije i primjedbe vezane za forum se upucuju iskljucivo moderatorima ili administratorima preko privatnih poruka.

10. Da ne koriste nepotrebno citiranje (quote) poruke. Preporucujemo da izbrisete dijelove citata i ostavite samo dijelove poruke na koje se odnosi odgovor. Koristite umjerene [quote] jer citiranje cijelih poruka cini forum nepreglednim sto ujedno cini da se takve stranice sporije ocitavaju. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vase, u tom slucaju nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na sta dajete odgovor.

11. Da su postovi, avatari i signature koji su reklamne (komercijalne) prirode zabranjeni. Forum jednajebrena ne sluzi za reklamiranje drugih webstranica, vaseg posla, sajta, firme, razmjene/prodaje ili kupovine raznih video/audio materijala odnosno multimedije ili bilo cega sto moderatori ocjene kao ociglednu zloupotrebu foruma. Ukoliko ignorisete i postupate drugacije rizikujete da odmah i trajno budete iskljuceni sa Foruma.

12. Zabranjeno je postavljanje ili distribucija neovlastenih programa, mp3 filova, filmova, igrica, file sharing i sl.

13. Slanje privatnih poruka clanovima u svrhu reklamiranja drugih sajtova ili foruma, razmjene/prodaje video i audio materijala je Zabranjeno . Clanovi koji dobiju privatne poruke takve prirode, se mogu u tom slucaju obratiti moderatorima foruma.

14. Ne koristite vulgarno izrazavanje. Ukoliko sadrzaj poruke zahtjeva pisanje ruznih rijeci, u tom slucaju, dio rijeci zamjenite zvijezdicama

15. Slova crvene boje su rezervisana za moderatore (opomene, upozorenja i slične stvari).

16. Da je strogo zabranjeno koristenje duplih naloga (multi accounta)odnosno koristenje vise od jednog korisnickog imena (User Name) od strane iste osobe. Urednici foruma zadrzavaju pravo da izbrisu jedan od korisnickih naloga sa liste clanova ili u krajnjem slucaju clana permanentno udalje sa Foruma.

17. Da se ne postavljaju veliki formati slika, zbog usporavanja otvaranja foruma

18. Postavljanje i razmjena banera na druge sajtove se radi samo uz nasu saglasnost. Samo officielni baneri koje mi odobrimo mogu da se razmjenjuju.

19. Adiministrator/Moderator zadržava pravo da ukloni, izmeni, ili zatvori bilo koju temu, bilo kada, bez ikakvog obrazloženja.

Admin
Admin

Posts : 1
Join date : 2009-12-15

View user profile http://vesna.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum